ÇALIŞANI DİNLEYEN YOK!




***





***



***


YAŞAR EYİCE

*- Öğrencilere su ve maske desteği



Adayların maskesiz sınav salonlarına alınmaması nedeniyle doğabilecek sıkıntıları önlemek için ÖSYM ile işbirliği yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda belirlenen 6 ilçede sınav merkezleri önünde su ve maske dağıtımı yaptı.
Aliağa, Menemen, Bergama, Torbalı, Tire ve Ödemiş ilçelerindeki 88 merkezde görev yapan Büyükşehir Belediyesi ekipleri yarın yapılacak oturumla birlikte iki günde toplam 33 bin 200 adet maskenin dağıtımını gerçekleştirecek.
İzmir Büyükşehir Belediyesi geçen hafta yapılan Liselere Geçiş Sınavı (LGS) öncesinde de kent genelinde adaylara su ve maske desteği vermişti.

*- Kemalpaşa’ya yayılacak



Kemalpaşa Belediyesi tarafından faaliyete geçirilen dayanışma askısı uygulaması vatandaşlar tarafından büyük ilgiyle karşılandı.              
Merkez Pazar yerinde belediye hoparlörlerinden yapılan anonsla vatandaşlara duyurulan dayanışma askısı projesi, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı’nın yaptığı alışverişi dayanışma standına asmasıyla başladı.
Dayanışma askısı projesinin toplum içerisinde yardımlaşma ve paylaşma duygusunu  ortaya çıkardığını söyleyen Başkan Karakayalı ‘Mümkün olduğunca vatandaşlarımızın bu projeye katılmasını istiyorum, en kısa zamanda diğer pazaryerlerimizde de bu uygulamayı faaliyete geçireceğiz’ dedi.

*-  ‘Uçuruma itiliyor!’



CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Devlet Demiryollarında yaşanan sürgünlere karşı yapılan eylemlere katıldığı gerekçesiyle çalışanlara yönelik açılan soruşturmalara sert tepki gösterdi.
TCDD’de yaşananların herkesin içini kanatan üzücü bir süreç olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Sındır, ‘1927 yılında kurulmuş Türkiye Cumhuriyetinin en köklü kurumlarından olan, kendi öz kaynaklarımızla, kendi insan gücümüzle Anadolu’nun dört bir yanını demirağlarla ören Devlet Demiryolları uçuruma itiliyor. Devlet Demiryolları bir hizmet kurumudur.
Yegane amacı kendi alanı içerisinde en iyi en doğru şekilde, en doğru insan kaynağıyla bu hizmeti yerine getirmektir.
Bugün liyakatten uzak sadakat atamalarıyla, siyasi kayırmacılıkla, sürgünlerle ve açılan soruşturmalarla kuruluşu bir asra yaklaşan TCDD yok ediliyor. Sürgünlere karşı yapılan eylemlere katılan çalışanlara baskı ve ceza veriliyor.’ diyerek şöyle devam etti:
‘Israrla söylüyoruz, kamuda da liyakat esastır.
Nerede hizmet üretiliyor, nerede mal üretiliyor nerede üretim varsa, orada o işi yapacak insanların esas olması önemlidir.
TCDD çalışanları, yöneticileri bizden olsun da ne olursa olsun denilerek yapılan atamalarla yeni kazalara davetiye çıkarılıyor, can ve mal güvenliği tehlikeye atılıyor.
Liyakatten uzaklaşmak telafisi mümkün olmayan acılara yol açabilir’ dedi.
Adaletin devletin temeli olduğunu ifade ederek sözlerine devam eden Sındır, ‘Bireyler farklı düşünebilir, farklı inançta ve farklı siyasi düşüncede olabilirler ama kamu hizmetinde liyakat esastır.
Hakkımızı istiyoruz, hukukumuzu arıyoruz, adalet talep ediyoruz.
Adalet devletin temelidir.
Demiryolu işçileri, emekçileri asla yalnız değildir.
Onurlu ve haklı mücadelelerinde her zaman yanlarında olacağız, seslerine ses katacağız’ dedi.

*- 1 milyar sterlinlik yatırım


Çin’in telekomünikasyon devi Huawei tarafından yapılan açıklamada, şirketin İngiltere’deki Cambridge Bilim Park’ında optoelektronik araştırma-geliştirme (Ar-Ge) ve imalat üssü kurma projesinin birinci fazının yerel hükümet tarafından onaylandığı belirtildi.
Huawei İngiltere Basın ve Halkla İlişkiler Departmanı Müdürü Paul Harrison, söz konusu tesisin Huawei ve İngiltere için çifte kazanç anlamına geldiğine vurgu yaparak, aynı zamanda İngiltere’nin optoelektronik ürünlerle ilgili küresel Ar-Ge çalışmalarının merkezi olma sürecinin hızlandırılacağını kaydetti.
Cambridge Ar-Ge ve imalat üssüne 1 milyar sterlin yatırım yaptıklarını anlatan Harrison, proje tamamlandığında 400 kişiye istihdam fırsatı sağlanacağını dile getirdi.

*- Çin’de vatandaşların yüzde 95’inden fazlası ulusal sağlık sigortasına sahip

Sağlık Hizmetleri Sosyal Güvenlik Ulusal Dairesi tarafından açıklanan istatistikler, Çinlilerin yüzde 95’ten fazla bir kesiminin ülke temel sağlık sigortası ulusal programı kapsamında bulunduğunu gösteriyor. Sağlık sigortasının geliştirilmesine ilişkin yıllık sağlık sigortası raporunda, kentsel ve kırsal bölgelerde yaşayan yurttaşlara, 2019 yılında bu program çerçevesinde, hastane masraflarının yüzde 60'’ından fazlasının kendilerine iade edilmiş olduğu açıklandı.
 Rapora göre, 2019 yılında kentlerde çalışan 329 milyon Çinli, kent ve kırsalda yaşayan 1,02 milyar yurttaş, ulusal sağlık sigortası programı kapsamında bulunuyor. Temel tıbbi hizmetler sigortası ulusal programları fonlarından sağlanan giderler, 2019'da 2.440 milyar yuanı (346,13 milyar dolar) aşmış olup bu tutar, aynı yılın gayrı safi yurtiçi hasılasının  (GSYİH) yüzde 2,5’ine eşdeğer bir miktarı ifade ediyordu. Sağlık Hizmetleri Sosyal Güvenlik Ulusal Dairesi’nin raporu, ayrıca toplam fon harcamalarının 2019'daki artışını yüzde 12,2 oranında gerçekleşerek 2, 09 milyar yuana vardığını bildirdi.

*-  Liderliği sürdürmek için

1989’dan beri güvenilir ve emniyetli hava yolunuz SunExpress ekibinden bir mektup aldım.
Söylediklerine göre;  anii gelişen dış faktörler, çalışma anlayışlarını değiştirmelerini gerektirse de daima yolcularının yanında olacakları sözünü veriyorlar.
Bunu, yani esnekliğin SunExpress’in DNA’larında olduğunu da belirterek şöyle diyorlar:
‘COVID 19, havayolu seyahatlerine olan talebi ve dolayısıyla bu alandaki kapasiteyi ciddi ölçüde etkiledi.
Piyasadaki ani değişikliklere ayak uydurmak ve kapasitemizi sürdürülebilir hale getirmek amacıyla, SunExpress Almanya ve SunExpress Türkiye olmak üzere iki havayolu şirketimizi merkezimiz Antalya’daki SunExpress çatısı altında tek bir operasyon ile yürüterek, gücümüzü artırmaya ve segmentlerimizdeki pazar liderliği konumumuzu pekiştirmeye karar verdik.

*- Bir numaralı ortak

Türk Turizminin bir numaralı ortağıyız.
Antalya ve İzmir’in ana taşıyıcısı olarak, 1 Haziran’da Türkiye iç hat seyahat yasaklarının kalkmasıyla ilk uçuşu gerçekleştiren hava yolu olduk. 
Bu şehirlere ve Türkiye ile Avrupa arasında daha pek çok bağlantı noktamıza yıl boyunca hizmet verebilmek için, kapasitemizi yeni düzene uygun hale getiriyor ve alıştığınız, güvendiğiniz ortağınız olmaya devam ediyoruz.

*- Türk misafirliği

En önemli yolcularımız arasında, aile ve arkadaşlarını ziyarete giden yolcularımız yer alıyor.
Bu çerçevede sunduğumuz eşsiz uçuş ağımız bunun bilincinde olduğumuzun en büyük göstergesidir.
Şirketlerimizin konsolidasyonuyla, hem Avrupa genelindeki güzergahlarımıza daha fazla önem verecek hem de Türk misafirperverliğini öne çıkaracağız.
Böylece bize çok keyif veren ve onur duyduğumuz işimizi çok daha iyi yapacağız: Aileleri ve arkadaşları bir araya getirmeye, yolcularımızı güneşin hiç eksik olmadığı tatil destinasyonlarına götürmeye devam edeceğiz.’
Bu mektubu aldım ama bugün İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener de yazılı bir açıklama yaptı.
Bakanlıkların daha doğrusu iktidarın çok başarılı çalışmalar yaptığını belirten Özgener,  ‘Almanya, güvenli ülkeler listesine, Türkiye’yi almalı’ dedi.

*- Bakalım Özgener’i duyacaklar mı?



 ‘ülkemizde Haziran ayı itibariyle kontrollü olarak iç ve dış hat uçuşlarına başlandığının altını çizen İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener,  ‘Alman Hava Yolları Lufthansa ve milli bayrak taşıyıcımız Türk Hava Yolları ortak kuruluşu olan SunExpress, Almanya’daki şirketini kapattı ve Türkiye ile büyüme kararı aldı.
2019 yılında Almanya’dan İzmir’e 414.639 kişi ile giriş olurken, 2020 yılının ilk çeyreğinde ziyaretçi sayısı 14 kat azalarak 29.406 kişi kentimize geldi.
Her ne kadar pandemi sürecinde bir düşüş yaşanması öngörülse de, bu kadar ciddi bir düşüşün yaşanmasında Almanya’nın güvenilir ülke listesinde ülkemize yer vermemesinin ve arasında Türkiye’nin de olduğu ülkelerde zaman geçiren Alman vatandaşları için ülke girişinden önce 14 gün karantinada tutulma kararının büyük etkisi bulunuyor’ dedi. 
Almanya’da okulların açıldığı, Temmuz sonunda Avrupa’da yaşamakta olan vatandaşlarımızın Kurban Bayramı vesilesiyle ülkemizi daha sık ziyaret edeceklerini öngörerek, Türkiye’nin seyahat edilmesi riskli ülkeler arasında yer alması ile, hem turizm sektörünün  hem de ticaretin olumsuz yönde etkileneceğinin altını çizen Özgener, ‘Güvenli, sağlıklı sertifika almaya hak kazanan otellerimizde, Almanya başta olmak üzere, tüm ülkelerden gelen ziyaretçilerimizin huzurlu, rahat, sağlıklı ve güvenli bir seyahatle gelerek konaklayacaklarına, ülkemizde keyifli zaman geçirip güzel anılar biriktirerek memleketlerine döneceğine inanıyorum. Türkiye ve İzmir’i sağlıklı, hijyenik ve güvenli bir şekilde keşfetmek için birçok sebep var’ dedi.

*-  İlk boya firması oldu

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın önderliği ile TSE tarafından yayınlanan kılavuza göre belirlenen kriterleri yerine getiren DYO, yapılan denetimler sonucu ‘’TSE Covid 19 Güvenli Üretim Belgesi’’ni alan ilk boya markası oldu.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı önderliğinde, TSE tarafından yayınlanan kılavuza göre belirlenen kriterleri yerine getiren firmalar denetleniyor. Denetlemeler sonucu kriterlere uygun güvenli üretim yaptığı belirlenen şirketler ‘’Covid 19 Güvenli Üretim Belgesi’’ne sahip oluyor.
DYO, Çiğli ve Dilovası Üretim Tesisleri,  Türkiye genelinde boya sektöründe bu belgeyi almaya hak kazanan ilk firma oldu.

*- Pınar Et'ten sektöründe bir ilk daha

Pınar Et, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından hazırlanan kılavuzdaki kriterleri yerine getirerek “Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi” almayı başaran ilk Entegre Et ürünleri firması oldu. 
Pınar’ın uyguladığı yüksek kalite, hijyen ve sağlık standartlarının pandemi dönemine uygun olarak hızla düzenlendiğini belirten Pınar Et Genel Müdürü Tunç Tuncer, ‘Tüketicilerimize güvenli gıda ulaştırmak için halihazırda uyguladığımız sta’dartları, çalışanlarımızın sağlığını korumak ve Covid-19’dan korunmak amaçlı genişlettik’ dedi.
TSE Covid-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Belgelendirme Programı’nın şartlarını yerine getirerek belgeyi almaya hak kazanan Pınar Et, böylece et ve et ürünleri sektöründe bir ilke daha imza atmış oldu.

*-  Pazar kabul çözümleri

Ege Üniversitesinin proje ortaklarından olduğu ‘Dijital Tarım Yönetim Aracı Pazar Kabul Çözümleri- Digital Farming Management Tool Market Acceptance Solutions (d-FaMToMAS)” proje önerisi 112 proje arasında TÜBİTAK ve Avrupa Birliğindeki elemeleri de geçerek Full Proposal’a sunulmak üzere davet edilen 33 öneri arasında yer aldı.
Projenin amacından bahseden Doç. Dr. Behiç Arif Tekin, ‘Tarımsal üretimden sofraya kadar olan gıda zincirinde, mevcut teknolojik olanaklarla  tarımsal üretimde kullanılan makinelerin bilişim teknolojileri ile donatılması ile üretim süreci ile ilgili verilerin ve sonrasında gıda işleme tesislerindeki akıllı sensörlerle üretilen verilerin işlenmesi ile iyi bir veri kullanımı sunarak gıda değer zinciri yönetiminin optimizasyonu ve izlenebilirliğin sağlanabilmesidir’ dedi.

*- Onur plaketi

Esnafın finans babası Selahaddin Hünü’ye onur plaketini İzmir Mobilyacılar Odası (İZMOD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özkoparan takdim etti.
Darda kalan ve yeni yatırım yapacak esnafa Hünü’nün daima destek olduğunu vurgulayan İZMOD Başkanı Özkoparan, ‘Hayattaki ustalarımız bizim için yaşayan insan hazinemizdir’ dedi.

*-
GÜNCEL

*- Nükhet Duru İzmirliler için söyledi



1970’lerden bugüne dek popülaritesini yitirmeyen sanatçı Nükhet Duru, Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda İzmirli hayranlarıyla buluştu.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin salgına karşı alınan yoğun önlemler altında düzenlediği konseri, sadece internet üzerinden kayıt yaptıran ilk bin kişi izledi.
Sesi ve yorumuyla yıllara meydan okuyan sanatçı Nükhet Duru, normalleşme süreci kapsamında İzmirli müzikseverlerle bir araya geldi. İzmir’i çok özlediğini söyleyen Duru, pandemi sürecinde internetten canlı konser verdiğini fakat alkış seslerini duymadan kendini çok tuhaf hissettiğini söyledi. Nükhet Duru kendisini dinlemeye gelenlere “Bizim ilacımız alkışlarınız ve sizlersiniz” diye seslendi.
Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleşen konser, koronavirüs önlemleri altında yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi konser öncesi oturma alanlarını fiziksel mesafe koşullarını dikkate alarak belirledi. İnternet üzerinden kayıt yaptıran ilk bin kişinin izleme şansı bulduğu konsere giriş öncesi tüm konuklara ateş ölçümü yapıldı ve içeriye maskesiz girilmesine izin erilmedi.



*-



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ACİLDEN DE ÖNCELİKLİ

OKULUN DUVAR GAZETESİNDE ATATÜRK

NEREDEYSE İÇ ÇAMAŞIRLARINI BİLE ALACAKLAR