Bayraklarınızı hazırladınız mı?


*- Cumhuriyet Bayramı kutlamaları başlıyor... Hafta başı hemen her yerde bayraklarımızın altında yürüyeceğiz...
*- Şehitlerimiz yine var...
*- Amerika’nın Rambo hastası delisi laf arasında yine bize dokundurma yaptı...
*- Cumhurbaşkanı Erdoğan yine meydan okudu... Sınırda yine hareketlilik başladı
*-
YAŞAR EYİCE
*-
Son dakika haberi şöyle idi:
‘Rasulayn'da kalleş saldırı!
Şehit ve yaralılar var!’
Rasulayn'da terör örgütü YPG/PKK'nın açtığı taciz ateşinde 1 asker şehit oldu, 5 asker yaralandı.
Ancak daha sonra şehit sayımızın ikiye yükseldiği öğrenildi.
Tabii ki biz de boş durmadık,  meşru müdafaa kapsamında karşılık verdik.
Resmi açıklarımız bu şekilde...

*- Bu heriflere dikkat!

Barış Pınarı Harekâtı bölgesinde PKK/YPG'li teröristlerce keşif-gözetleme ve mayın/EYP temizlik faaliyetleri icra eden unsurlarımıza, havan ve keskin nişancı atışları ile yapılan taciz ve saldırılar nedense durmuyor.
Kaç kez ‘Bu Amerikalılara dikkat!’ diyoruz...
Bunların sözlerine kesinlikle güvenilemeyeceğini anlatıyoruz.

*-  Yine 'Kapıları açarız' tehdidi

Bu arada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa'ya, güvenli bölge planına destek verilmezse Suriyeli mültecilere kapıları açacakları tehdidini yineledi.
Erdoğan, ABD ve Rusya'ya da seslenerek, üzerinde anlaşıldığı gibi sınır bölgesinin YPG'den temizlenmemesi halinde gerekeni yapacakları mesajını verdi.
Yine son dakika haberlerine göre, Suriye sınırında askeri birliklerimizde bir hareketlilik görülüyor.
Çünkü Amerika’nın garanti verdiği ve Ankara’da ikinci derecedeki adamlarla yaptığımız toplantı sırasında sık sık teröristlerle yapılan görüşmelerin ve açıklamaların aksine terörist unsurların önemli bölümü yerlerini muhafaza ederken, bez parçalarını da asmayı sürdürüyorlar.
Türkiye ile Rusya’nın Soçi’de imzaladığı mutabakat metninde öngörülen süre ise Cumhuriyet’in ilanının 96. yılı olan 29 Ekim günü saat 18’de sona eriyor.
Yine hatırlatayım;
Erdoğan, ‘Rusya ve Amerika sınırları temizlemezse kontrolü biz alıp temizliği yapacağız!’ açıklamasını yapmıştı.
Tekrarladı...
Ve, ‘Kimseye şantaj yapmıyoruz, destek verilmezse sınırları açmaktan başka çaremiz kalmaz’ sözlerini de Avrupalılara hatırlattı.
Cumhurbaşkanı, ‘Fransa’sı Amerika’sı bizi silahla tehdit ediyor ama bu milleti sindiremezsiniz’ diyerek, bize da moral verdi.
Ama;

*- Biz de destek verdik.. Sahamızı kullandılar

ABD Başkanı Donald Trump, DEAŞ lideri Ebubekir el-Bağdadi’nin Suriye’de düzenlenen operasyonla ölü ele geçirildiğini açıkladı.
Bizim yandaş televizyonlar dakikalarca, aynı sözleri tekrarlayan Trump’u verdiler de verdiler.
Nedense şehitlerimizden haberleri pek fazla görmediler, vermediler.
Trump,  ‘Ebubekir el-Bağdadi öldü. Bir korkak gibi öldü, kaçarak ve ağlayarak’  ifadesini de kullandı.
Herhalde bu cümle önümüzdeki günlerde çok konuşulacak...
‘Türkiye ile bunu konuştuk. Nereye gittiğimizi biliyorlardı. (Onlara ait) Hava sahasında da uçtuk. Onlar (Türkiye) harikaydı, hiç sorun olmadı’ ifadelerini kullandı.
Tabiii bizim dışımızda Rus ve Irak’a da teşekkürlerini unutmadı...
Unutmadığı, daha doğrusu bizim unutmamamız bir iki cümle daha ilave etti.
Konuşmasında mealen, ‘Bizim karşı gelmemiz halinde, bizim yani askerlerimizin de yok edilebileceklerini’ anlattı.
Mahallenin ya da Amerika’nın delisi konuşmasında, bazı noktalarda yerel unsurların helikopterlere ateş açtıklarını da dile getirdi.
Ben de onlara, sorayım;
‘Bizim için tuhaf laf eden bu Kovboy’un Ramboları bunlara karşı ne yaptılar, ağzıma bozayım, ‘Ne b.K’ yediler?
Lafla peynir gemisi yürümüyor...
Herhalde bu adam ‘Rambo!’ filmlerini çok fazla izlemiş olmalı ki,8 helikopterle giden Amerikalıları bunlara benzetti.
Bence en basitinden Abdülcanbaz’ın maceralarını buldurup okusa, örneğin ‘tokat’ı öğrenmiş olur...

*- ‘ABD’nin Suriye’de yaptığı haydutluk’

Rusya Savunma Bakanlığı, ABD’nin petrol sahalarını korumak için Suriye’nin doğusuna zırhlı araçlar ve muharip birlikler gönderme kararını ‘haydutluk’ olarak niteledi.
Bu arada bir Amerikan askeri konvoyu da Suriye'nin kuzeydoğusundaki sınır kenti Kamışlı'nın güneyinde ilerlerken görüldü

*- Anlamak istemiyorlar

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Ankara'da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'yla bir araya geldi.
Suriye konusunda Türkiye’yle aralarında ciddi görüş ayrılıkları bulunduğunu belirten Maas, görüşmenin içeriğiyle ilgili olarak, ‘Soçi’de yapılan mutabakat temelinde Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde kalıcı varlığı olmaması, bunun geçici bir statüko olarak değerlendirilmesi. Bunu da konuştuk ve doğruladık’ açıklaması yaptı.

*- İsim vermeden paylaşmıştım...

İzmir’de ünlü bir işadamının polis tarafından bir suçlama ya da inceleme nedeniyle gözaltına alındığını ve resmi açıklama yapılmadan konuyla ilgilenmeyeceğimi belirtmiştim.
Olayın detayına yine girmiyorum, gelişmeleri bekliyorum.
Ama Av. H. B.’nin açıklamasını aynen veriyor.
Yorumu sizlere ait:
‘İzmir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında gözaltına alınan müvekkil Mert Optik Gözlükçülük Ltd Şti sahibi Mert Pala ve firma çalışanlarının tamamı yüce Türk adaletinin kararı ile serbest bırakılmıştır.
Müvekkil sektöründe ülkenin öncü firmalarından birisi olmaya , çalışmalarında müşteri memnuniyetini ön planda tutmaya devam  edecektir. Kamuoyuna saygıyla sunulur.’
Sadece ‘İnşallah!’ diyorum...

***-
GÜNCEL

*- Nihayet!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ESHOT Genel Müdürlüğü, otobüs duraklarındaki bilgilendirme dökümanlarını güncelliyor.
 İlk etapta Konak ve Alsancak’taki toplam 45 otobüs durağına, toplu taşıma haritaları ile duraktan geçen otobüs hatları ve güzergâhlarına dair bilgilendirme levhaları asılacak.
 Uygulama, 28 Ekim Pazartesi günü başlayacak ve kısa vadede kent geneline yaygınlaştırılacak.

*- İncivak Orkestrası'nın 29 Ekim Konseri

Bornova Belediyesi ve Cevdet İnci Eğitim Vakfı işbirliğiyle 6-15 yaş arası Bornovalı çocukları müzikle buluşturan 'İnci Vakfı Çocuk Orkestrası Barış İçin Müzik-İzmir' notalara bir kez daha barış için basacak.
Orkestranın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Konseri, 27 Ekim Pazar günü Türkiye'nin en önemli konser salonlarından olan Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde gerçekleşecek.
 Saat 19.00'da başlayacak konser ücretsiz izlenebilecek.

*- ‘Beyaz altında Türkiye yeniden söz sahibi olabilir’

CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Türkiye’deki pamuk sektörünün ve pamuk üreticilerinin yaşadığı sıkıntıları Meclis gündemine taşıdı.
Sındır, Pamuk sektörünün tüm paydaşlarının sıkıntılarının tespit edilmesi, sorunlarının giderilmesi, üretim süreçlerinin iyileştirilmesi, üretim alanlarının arttırılması, artan ithalatın yerini ihracata bırakması, tekstil sektörünün korunması, gelişmesi, gerekli tedbirlerin alınması, yerli üretim ve tüketimin teşvik edilmesi için Meclis Araştırması açılmasını istedi.

*- İlk dijital kütüphane...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin İlk Dijital Kütüphanesi olacak Şato Kütüphanesi'nin açılışını saat 11.00’de  Halilrıfatpaşa Cad. Mecidiye Sok. No:6 Varyant / Konak adresinde yapacak.

*- Geleneksel yürüyüş

Karabağlar Belediyesi'nin Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında geleneksel olarak düzenlediği Cumhuriyet Korteji'ne, bu yıl da yoğun katılım olması bekleniyor.
Cumhuriyetimizin 96. yılı nedeniyle 28 Ekim'de oluşturulacak kortej, Üçkuyular Fahrettin Altay Meydanı'ndan Üçyol'a Türk Bayraklarıyla yürüyecek.

*-  23 Numara prömiyer yapıyor!

Jim Carrey'nin oyuncu olarak yer aldığı ünlü film 'The Number 23' ilk defa tiyatro sahnesinde sergilenecek.
Vol:5 Tiyatro'nun yeni oyunu 31 Ekim Perşembe akşamı saat 20:30'da Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde Izmirli sanatseverler ile buluşacak.
Walter Sparrow adlı karakterin, 32. Yaşını kutladığı doğum gününde, karısının ona hediye ettiği 23 Numara adlı kitabın etkisiyle geçmişindeki sırların peşinden sürüklenmeye başlar.

*- Metot kapalı gişe oynanıyor

Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu, iki sezona rağmen Metot adlı oyunu kapalı gişe oynuyor.  Oyun güncel konusu, farklı rejisi, mizah ve gerilim unsurlarıyla ilgi çekiyor
BBŞT Müdürü Murat Niyazi Emre, bu durumu BBŞT’nin her sezon büyüyen ve yenilenen bir seyirci kitlesine borçlu olduklarına dikkat çekerek, ‘Oldukça güncel bir konuyu ele alması, farklı rejisi, mizah-gerilim ve  merak unsurlarını aynı anda barındırması seyircinin ilgisinde pay sahibi. Ana nedeni de; günümüz insanının modern çağımızda  karşı karşıya geldiği ürkütücü rekabet ortamıdır.
Günümüz insanının gündelik hayatında, işinde, okulunda ve hatta yakın ilişkilerinde bile duyumsayabileceği bu rekabet onu giderek yalnızlığına sürüklemekte.
Tam da bu yüzden dediğiniz gibi, günümüz insanının kendini bulabileceği bir oyun’ diyor.

*- Cumhuriyet coşkusu fener alayı yürüyüşü ile yaşanacak

Bornova Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın coşkusunu fener alayıyla yaşatacak.
28 Ekim Pazartesi günü Mustafa Kemal Caddesi'ni meşalelerle aydınlatacak yürüyüşün ardından, 29 Ekim Salı günü vatandaşların, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği fener alayı yürüyüşü ve konsere katılabilmeleri için otobüs organizasyonu yapacak.
20:30'da başlayacak fener alayı yürüyüşüne katılmak isteyenler için saat 19:30'da Bornova Cumhuriyet Meydanı'ndan otobüsler kaldırılacak.

*- Ödemiş’te Cumhuriyet Bayramı üç gün kutlanacak

Cumhuriyet’in 96. yılı Ödemiş’te üç gün sürecek etkinliklerle kutlayacak. Ödemiş Belediyesi’nin düzenleyeceği etkinliklerle kent merkezinin yanı sıra Kaymakçı, Birgi ve Ovakent’te fener alayları ve konserlerle 96. yıl coşkusu yaşanacak.
Ödemiş’te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı üç gün boyunca devam edecek etkinliklerle kutlanacak.
Resmi kutlama programı Pazartesi günü 13.00’da Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması ile başlayacak.
Çelenk sunumunun ardından modern Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimiz için Saygı Duruşu’nda bulunulacak ve İstiklal Marşı eşliğinde Türk Bayrağı göndere çekilecek.

*-

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ACİLDEN DE ÖNCELİKLİ

OKULUN DUVAR GAZETESİNDE ATATÜRK

NEREDEYSE İÇ ÇAMAŞIRLARINI BİLE ALACAKLAR