10 BİN KİŞİ BEKLENİYOR


*- Bugün bir İzmir turu attım...
*- Kadir Geceniz kutlu, dualarınız kabul olsun
YAŞAR EYİCE
*-

Kadir Gecesi’ne ‘kandil’ diyenlerimiz de çoğunlukta.
‘Kadir Gecesi’ denilince aklıma ilk gelen, ‘Bayram’a kavuşmamıza az kaldı’ geliyor.
İzmir Valiliği, İzmir İl Müftülüğü ve bazı derneklerin ortak organizasyonunda Kadir Gecesi’nde ‘Seccadeni Al, Konak Camii’ne Gel!’ çağrısı yapıldı.
31 Mayıs 2019 Cuma akşamı, yani bu akşam, saat 20.35’te Konak Meydanı’nda yapılacak Kadir Gecesi programı düzenlenecek.
Bu arada, ‘İftar Sofrası’ da kurulacak...
Yapılan açıklamaya göre, 10 bin kişinin Konak’ta buluşması bekleniyor.
Yine verilen bilgiye göre;
Programda hafızlar bize Kur’ân ziyafeti verecek ve ilahiler seslendirecek, hocalar dini sohbetleri ile bu gecenin anlam ve önemini anlatacak ve dualar yapacak.

*- Üç farklı dinin temsilcileri

Göztepe Rotary Kulübü hoşgörü ayı olan Ramazan ayının son günlerinde üç farklı dinin temsilcisini düzenlediği iftar yemeğinde ağırladı. İzmir Karşıyaka İlçe Müftüsü İsa Gürler, Alsancak Şaar Aşamayim Sinagogu Hahamı Nesim Beruhiel ve Eglise Notre Dame De Lourdes Kilisesi Pederi Gabriel Frederico Juan Ferone Solis Göztepe Rotary'nin iftar yemeğine konuk oldular, birlik ve beraberlik mesajı verdiler.
İslam anlayışının özünün sevgi ve barıştan yana olduğunu dile getiren Göztepe Rotary Kulübü Başkanı Aylin Girgin, ‘Din, dil, mezhep farkı gözetmeksizin insan ilahi bir varlıktır. Sevgi, kardeşlik ve barıştan yana olan üç dinin temsilcilerini hoşgörü ayında iftar soframızda ağırlamaktan mutluluk duyuyor, katılımlarından dolayı en derin minnet ve şükranlarımı sunuyorum’ şeklinde konuştu.

*- Bütün İnsanlar Kardeştir

İftar yemeğinin ardından sırasıyla söz alan konuklar hangi dinden gelirsek gelelim insan olmanın verdiği ilahi değer ile asırlardır birlik, beraberlik içinde bir arada yaşayan bu toplumun kardeş olduğu mesajını verdi.

*- Anında çözülecek!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 8 ilçedeki 47 mahallenin muhtarları ile iftarda bir araya geldi.
Muhtarları, Başkanlık Konutu’nda ağırlayan Başkan Soyer, her mahalleye tek tek gidilerek ihtiyaçların tespit edilmesinin ardından sorunların giderileceğini söyledi.
Başkan Soyer, Muhtarlar Masası'nı güçlendirerek her muhtarın belediyeye rahatça ulaşıp taleplerini iletip takip etmelerini sağlayacak yeni bir düzenlemenin hayata geçirileceğini açıkladı.

*- Bayramlaşmalar sürüyor

Bazı belediye başkanları ile resmi kurumlarda bayramlaşma bugün yapıldı.
Yani Bayram tatili başlamış oldu.
Ancak bazıları, resmi daireler haricindeki belediyeler ile partiler ise bayramlaşmalarını yarından itibaren gerçekleştirmeye başlıyorlar.

*- Çevre katliamına ‘dur’ dedi

Menemen’in Musabey mahallesi Maltepe yolu üzerinde ruhsatsız işletilen Hurdacılık Sanayii’nde yığılı halde bulunan balık ve balık yemi atıklarının etrafa bıraktığı kötü koku nedeniyle mahalleli ayağa kalktı.
Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ise bu kirliliğe son vermek adına yasal olmayan ve halk sağlığına zarar veren bölgeyi mühürledi.
Böylece; Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, bölgede yaşanan çevre katliamına ‘Dur’ demek için adım attı.
Sorun yıllardır, şikâyetlere rağmen sürüyordu.

*- Menderes sahilleri yaza hazır

Menderes Belediyesi tarafından sahil bölgesinde gerçekleştirilen çalışmalar ile sahil yaz sezonuna hazır hale getirildi.
Menderes Belediyesi tarafından ilçenin sahil bölgesinde yaza hazırlık çalışmaları tamamlandı.
Gümüldür, Özdere ve Ahmetbeyli'nin yer aldığı 43 kilometrelik sahil şeridinde gerçekleştirilen çalışma ile tatilcilerin rahat ve konforlu tatil yapması amaçlandı.
Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, ‘İlçemizin en değerli hazineleri arasında yer alan sahillerimizi sezona hazır hale getirdik. Ekiplerimiz tarafından 43 kilometrelik sahil şeridimizin tamamında bakım ve temizlik çalışmaları gerçekleştirildi.
Özel araçlarla kumlar taştan, camdan, çöplerden ayrıştırılırken, sahil çevresinde de temizlik, bakım ve düzenleme çalışmalarımızı tamamladık. Bayram tatili öncesinde tüm sahil bölgemizde çalışmalarımızı tamamladık.
Amacımız vatandaşlarımızın daha huzurlu ve keyifli bir tatil geçirmesi. Menderes olarak yaza hazırız.
Bayram tatiliyle birlikte yoğunluğun artacağı ilçemizde tüm vatandaşlarımız keyifle tatillerini geçirebilecek’ dedi.

***-
KURDELE

*- Gaziemir’de halk dansları şöleni

Belediyenin düzenlediği halk dansları kurslarına katılan kursiyerler 10. Geleneksel Halk Dansları Gecesi’nde Anadolu’nun kültür mozaiğini sergiledikleri gösterileriyle Gaziemirlilere görsel şölen sundu.
Eğitmenleri ve kursiyerleri kutlayan Belediye Başkanı Halil Arda: ‘Bilimle, kültürle, sanatla gençlerimizi aydınlatarak Atatürk’ün ülküsünü yaşatacağız. Gençlik geleceğimizi aydınlatacak’ diye konuştu.
Görsel şölenin yaşandığı sezon finalinde 500 kursiyer İzmir, Kütahya, Van, Mardin, Çanakkale, Aydın, Trabzon, Bodrum, Bursa, Trakya, Teke, Karadeniz, Üsküp yörelerinden oyunlar sergiledi.
10. Geleneksel Halk Dansları Gecesi’nde zeybek, horon, roman havası, halay potpori gibi oyunlar sahnelendi.
Yetişkin, genç ve çocuk olmak üzere üç kategoride eğitim veren ve bu yıl bin 375 kursiyerin katıldığı kursun final heyecanına ailelerde ortak oldu.

*- Genç frankofonlar kamera başında

Türkiye’deki Fransızca öğretmen ve öğrencileri, Uluslararası Fransızca Öğretmenleri Federasyonu’nun (FIPF) 50. yılını yaratıcı bir proje ile kutladı.
Üniversiteli ve liseli 50 öğrenci, Türkiye Fransız Kültür Merkezi’nin ve İzmir Fransızca Öğretmenleri Derneği’nin (APFIZ) desteğiyle büyük bir video röportaj projesi hazırladı.
Proje kapsamında, her eğitim kurumunda bir öğretmen rehberliğinde öğrenciler, Fransızca ve frankofoni ile özel bağı olan bir Türk ile röportaj gerçekleştirdi.
Bornova İzmir Tevfik Fikret Okulları’ndaki etkinlikte gösterimi yapılan röportajlar, misafirlerden büyük beğeni topladı. B
uluşmaya Fransa Büyükelçiliği Kültür Etkinlikleri ve İşbirliği Müsteşarı Eric Soulier ve Uluslararası Fransızca Öğretmenleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Cynthia Eid ile çok sayıda frankofonun yanı sıra, eğitim kurumlarından öğrenci ve öğretmenler de katıldı.

*- ‘Ben Bir Balık Olsam!’ ödül töreni

Westpark Outlet’ te düzenlenen ‘Ben Bir Balık Olsam!’ Resim Yarışması Ödül Töreninde, dereceye giren 25 eser sahibi öğrenci ve öğretmenleri, plaket ve ödüllerini Westpark Yatırımcısı Mahmut Tan ile Funtastic Aquariums İzmir Yatırımcısı Polin Grup Yönetim Kurulu Üyesi Bilge Pakiş’ in ellerinden aldı.
Deniz şehri İzmir’de yaşayan ve eğitim gören çocukların deniz ve çevre bilincini arttırmak ve su altının büyülü dünyasını çocukların gözünden, tüm İzmirlilerle paylaşmak üzere bu yıl 1.’si düzenlenen ‘Ben Bir Balık Olsam’ konulu ödüllü resim yarışması İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü izin ve desteği ile hayata geçirildi. 
Resim yarışması katılımcıları arasında bulunan özel öğrenci Şaziye Gezgin, jüri tarafından İzmir Akvaryum Özel Ödülü’nün sahibi oldu.
09 Haziran 2019 tarihine kadar açık kalacak Resim Sergisi, Westpark Outlet Akvaryum Katı’ nda ziyaretçilerini bekliyor...

*-

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ACİLDEN DE ÖNCELİKLİ

OKULUN DUVAR GAZETESİNDE ATATÜRK

NEREDEYSE İÇ ÇAMAŞIRLARINI BİLE ALACAKLAR